Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem
     

Szolgáltatásaink
  •   Gumicsere és javítás
  •   Futómű beállítás és javítás
  •   Fék
  •   Olajcsere
  •   Autóklíma töltés tísztítás
  •   Vezérműszíj csere
  •   Kerekek szezonális tárolása
  •   Felni javítás szinterezés
  •   TPMS, RDKS rendszer
  •   Motorgumi szerelés
  •   Műszaki vizsga
  •   Autókozmetika
Szolgáltatások
  • Gumicsere és javítás
  • Futómű beállítás és javítás
  • Fék
  • Olajcsere
  • Autóklíma töltés tísztítás
  • Vezérműszíj csere
  • Kerekek szezonális tárolása
  • Felni javítás szinterezés
  • TPMS, RDKS rendszer
  • Motorgumi szerelés
  • Műszaki vizsga
  • Autókozmetika
Keresés
 
Blank
Méret /
Árkategória
Gyártók
Motor
Elektromos Hibrid Benzin/Diesel  
Típus
Személyautó Terepjáró/SUV Kisáruszállító  
Idény
Nyárigumi Téligumi 4 évszakos  
Egyéb
Csak defekttűrő Csak erősített (xl)
Csak peremvédős Használt gumi is
Energia címke
 
Teljes választék
       
SZERVíZ BEJELENTKEZÉS
2024.   .   .
 

Téli gumi 2014

 

2015 ADAC téligumi teszt itt: ADAC 2015 téli gumi teszt
 

ADAC téli gumi teszt 2014 október


Az idei 2014 teszteken az ACE, a száraz úton viselkedést emelte ki mint fontos tényező és ez alapján állította fel a rangsort. Az ADAC nem csak ajánlott minősítésű abroncsokat szemelt ki, hanem fontosnak tartotta a gyenge minőség tesztelését is. Az Infinity kínai gyártású abroncsok elhasaltak a téli teszten. Az Infinity márkát az autónavigátor tesztelte idén nyáron a NONSTOP gumival és meglepően jó eredmények születtek. A hozzászólásokat olvasva azonban vannak fenntartásaim.

ADAC teszt 2014 175/65R14 téli abroncsok:

175/64R14 téli gumi teszt
 A nagyon jó minősítést még senki sem érdemelte ki. Jó minősítésű abroncsok, az eddigi teszteken is győztes Continental 
Continental TS850TS850 első helyen ajándék ezüstfenyővel ( ez csak a PEX szervizekben vásárolt és szereltetett abroncsokra él ) természetesen szervizünkben is. A Conti TS850 a Michelin A4 mintázatával a legtartósabb abroncsnak bizonyult a teszten, egyetlen nem plusszos értékelése a zaj, de egyik abroncs sem kapott pozitív értékelést e tekintetben. A Német precizitás évek óta az élen van.

 Dunlop Winter Response 2, Michelin Alpin A4 és a Firestone Winterhawk3 kapott jó minősítést ebben a méretben, a Michelin kicsit zajos viszont tartós. A Dunlop és a Firestone szinte azonos teljesítményt nyújtott, viszont az ár kedvezőbb a Firestone esetében.

 Kielégítő ajánlott minősitéssel: ESA + Tecar Super Grip 7 (nincs forgalomban hazánkban), Fulda Kristall Montero 3, Vredestein Snowtrac3 nedves, vizes úton mutattak gyengeséget és kicsit zajosak. Pirelli Snowcontrol 3 csak száraz úton volt kielégítő a SAVA S3 nál ehhez párosult még a nedves úton mutatott gyengébb minősités a nagyon jó kategóriához képest. A Dél-Koreai Hankook W442 és a Japán gyártású TOYO Snowprox S943 a sorban következők. A TOYO abroncsot én előrébb soroltam volna az ESA alá,a tulajdonságait tekintve megegyeznek. A Hankook egy kedvelt, a reklámok által ismert márka, azonban a tulajdonságait tekintve bár megfelelő, ajánlott, olcsóbban vagy azonos áron jobb terméket is tudunk vásárolni. A GT Radial ChampiroWinterpro ajánlott minősítéssel végzett, de nem nagyon tud felmutatni jó minősítést szinte semmilyen téren.

 És marad a 175/65R14 méretben a teszt, két sor végén kullogó, meg ne vedd abroncsa. Ezekre már nem fordítanék időt.
Cooper WM-SA2, Star Performer.


Következő méret: 195/65R15 téli abroncsok


195/65r15 téli gumi teszt 2014

 Az új mintázatok közül ebben a méretben megmutatkozott a Bridgestone LM001 és a Michelin Alpin 5 mintázata. A Michelin 
Continental TS850
rajongóinak csalódás az új Alpin 5. A Michelintől megszokott hosszú élettartam, kopás (verschleiß) ++ minősítése most ebben a méretben elmaradt, és a száraz út teljesítménye is csak megfelel. Kárpótlásul üzemanyag utalvány jár az abroncsok mellé, 6000-15000.-Ft ártékben a vásárolt méret függvényében. A Bridgestone LM001 mintázata majdnem hozta a Continental TS850 minta tulajdonságait, de csak majdnem, élettartam kopás terén a Continental TS850 verhetetlen az összes tulajdonságával együtt. Az eddigi teszteken is győztes Continental 
TS850 első helyen ajándék ezüstfenyővel ( ez csak a PEX szervizekben vásárolt és szereltetett abroncsokra él ) természetesen szervizünkben is. Semperit Speed Grip2, a Continental konszern terméke az élvonalban. A Speed Grip2 már a 2011-es ADAC teszten is kiváló minősítést kapott, tulajdonságai szinta azonosak az új fejlesztésű Bridgestone LM001-vel. Az élvonalban szerepel, a jó minősítésű Dunlop Winter Sport 4D .


Megfelelő ajánlott minősítést kaptak a következő abroncsok: 
Uniroyal MS Plus 77, a japán Yokohama W.Drive V905, Michelin Alpin 5, Hankook Winter I'Cept RS W442 az adac értékelése alapján "nem tud lépést tartani a legjobb abroncsokkal nedves és havas úton. Pirelli Snowcontrol Serie3 száraz és nedves úton mutatott gyengeséget, hasonlóan a Michelin Alpin 5-hez. A Dél-Koreai Kumho WP51 WinterCraft a gyors kopása miatt kerül a sor végére a Michelin család másod márkájával, a Kleberrel.  Matador tesztekkel alíg találkozunk, meglepő, de bekerült a tesztre. Lehet jobb lett volna ha nem tesztelik mert így romlanak az eladási statisztikák. És a két csoda! A teszt elején szóltunk a Magyarországon elkövetett, autónavigátor teszten jól szereplő Infinity nyári abroncsairól. Na a téli már nem ilyen jó. Személyes tapasztalatunk nyári abroncsban, hogy értékesítettünk 2 db 205/60R16-os abroncsot egy AUDI A6-ra, Szolnokon felszerelték, és az ügyfél hívott, hogy az autóval nem lehet közlekedni. A garanciát próbáltuk intézni a beszállítónál, de elutasító szakvéleményt kaptunk, az abroncsnak semmi baja. 


Az ADAC, idén bedobott a tesztbe négy márkát a négy évszakos abroncsokból. A négy évszakos abroncsokat egyre többen keresik, mert így tudnak spórolni az átszerelés díjával, azonban a lakatos műhelyben többet fognak költeni. A négy évszakos abroncsokat nem ajánljuk senkinek. Nagy városokban általában télen is száraz úton közlekedünk, így legfeljebb azok szereltessenek ilyen abroncsot, akik a közeli közértig mennek autóval és nem kívánnak hosszabb utat megtenni. Mint az alábbi táblázatban látható, egyedül a Falken AS200 abroncs amely száraz úton használható a téli hidegben, a másik három versenyző inkább a jeges útra lett kihegyezve. Nincs arra lehetőség, jelen teknikai tudás mellett, hogy egy abroncs a 40 fokos aszfalton is tudja azt a tapadást amit -20 fokos havas, csúszós úton.

 



195/65R15 négyévszakos gumi teszt

Értékelés

pontozás

 


 
0.01755690574646